Wat brengt de toekomst voor Lierse SK? Alle deadlines op een rijtje

04 april 2018 11:07

Vandaag beslist de Licentiecommissie over het lot van Lierse. Héle belangrijke dag dus op het Lisp, net als de volgende data.

Supportersplatform GeelZwart dook in de reglementen van de Belgische voetbalbond en stelde alle deadlines samen die nog van belang zijn voor hun geliefde club. Zowel de laatste strohalmen als alle andere scenario's.

31 maart: De uiterste datum om stamnummer 30 over te hevelen naar een nieuwe vereniging, die vanzelfsprekend al in het verleden ligt. Bij vereffening of faillissement zijn ze die dus kwijt, enkel een overname kan nog redding brengen.

Vóór 15 april: De uitspraak van de Licentiecommissie in 1e aanleg. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat negatief, maar Lierse heeft dan nog drie dagen om beroep aan te tekenen bij het BAS en zo tijd te winnen om een overnemer te vinden.

15 april: De deadline voor fusies. Deze optie is echter heel onwaarschijnlijk.

10 mei: De uitspraak van het BAS als Lierse beroep aantekent zoals eerder vermeld. Om zijn gelijk te halen, moet de club zo snel mogelijk de openstaande schulden aanzuiveren én de continuïteit voor het seizoen 2018-2019 garanderen.

1 juni: De uiterste datum de clubnaam te veranderen en Lierse een tweede leven te geven. Vergelijkbaar met de situatie van Beerschot Wilrijk en RWDM.

Yannick Lambrecht

Lierse SK
 
 
Reacties.