RIP: Engels voetbalicoon (61) overleden aan een hartaanval

04 april 2018 15:50

Ray Wilkins, een icoon in de Engelse voetbalwereld, is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij lag sinds vorige week in coma na een hartaanval.

Raymond Colin Wilkins, beter bekend als Butch, is niet meer. Chelsea, zijn eerste club waar hij ook de grootste successen mee behaalde, maakte het nieuws woensdag als eerste bekend. Ondertussen stromen steunbetuigingen uit de hele voetbalwereld binnen.

"Iedereen bij Chelsea is kapot van het nieuws dat Ray Wilkins, onze voormalige speler, aanvoerder en assistent-coach is overleden. RIP Ray, je zult enorm worden gemist'', klonk het.

Grote meneer

Wilkins speelde na Chelsea voor onder meer Manchester United, PSG, AC Milan, Glasgow Rangers en QPR. Met 84 caps is hij ook één van de grote namen bij de Engelse nationale ploeg. Na zijn spelerscarrière werd hij assistent-trainer en tegenwoordig was hij aan de slag als analist voor Sky Sports. Wilkins werd 61 jaar.

Als uitzwaaier delen we deze knappe goal die Wilkins maakte tegen België op het EK in 1980. Met een boogballetje, zijn kenmerk, liet hij Jean-Marie Pfaff in de wind staan.

Premier League \\ Chelsea \\ Aston Villa \\ Engeland \\ QPR
 
 
 
Reacties.