Belgische spits die vorig seizoen goed was voor 29 goals en 13 assists, gaat door een moeilijke periode: "Ik kan me niet nog zo'n seizoen veroorloven"

05 april 2018 18:38

Met 29 doelpunten en 13 assists speelde Cyriel Dessers zich vorig seizoen in de kijker bij de Nederlandse promovendus NAC Breda. De Belgische aanvaller dwong met zijn prestaties een transfer naar FC Utrecht af.

Het seizoensbegin van Dessers was veelbelovend, maar intussen dateert de laatste basisplaats van 25 februari. "Ik voel genoeg vertrouwen, maar dat zal zich op een gegeven moment ook moeten uiten in speelminuten", vertelt de aanvaller in het Algemeen Dagblad.

"Daar moeten we niet flauw over doen. Het is een heel moeilijke situatie, vooral mentaal. Het argument van de trainer is dat de ploeg het goed doet."

Niet nog zo'n seizoen

Utrecht staat momenteel vijfde in de stand, op 3 punten van landskampioen Feyenoord. Dessers is nu al bezig met wat komt.

"Ik kijk absoluut naar volgend seizoen, ik praat daar ook veel met de trainer over. De situatie zoals die nu is, kan ik me niet nog een seizoen veroorloven - zeker niet op mijn leeftijd. Dat lijkt me duidelijk." De teller van Dessers staat voorlopig op 11 goals, alle competities meegeteld.

Diederik Geypen

Nederlandse Eredivisie \\ NAC \\ Utrecht
 
 
Reacties.