Eva Mouton ontwerpt exclusieve tas voor Red Flames en Plan International

05 april 2018 18:42

Onze Belgian Red Flames zijn niet alleen verdedigers op het veld, maar ook van meisjesrechten. Sinds 2016 steunen ze het 'Girls Fund' van de ngo Plan International. Illustratrice Eva Mouton ging aan de slag met het engagement van de Red Flames.

Ze maakte een tekening voor totebags. Die katoenen draagtassen worden tijdens de match tegen Portugal exclusief verkocht. De opbrengst gaat naar het Plan International-project dat de Flames steunen in Benin.

De Red Flames gaven zelf input voor het ontwerp. Zij wilden ook dat er meisjes van de ploeg uit Benin op de tas zouden worden afgebeeld. De ideeën voor de tekstballonnen kwamen van hen.

"De totebag is super! We hopen alvast dat veel supporters er eentje kopen om het meisjesvoetbalproject in Benin te steunen", klinkt het bij meter Julie Biesmans. "Voor de totebag hebben we samengewerkt met Eva en onze input is duidelijk aanwezig. Die staat dan ook helemaal voor de boodschap die we als Flames willen uitdragen: meisjesrechten zijn belangrijk. We willen ons hier als team 100% voor inzetten!”

De totebags worden verkocht aan de stand van Plan International na de wedstrijd. Een zak kost 10 euro, daarvan gaat 5 euro gaat naar het project in Benin.

Aernout Van Lindt

België \\ Portugal
 
 
Reacties.