Waarom de Flames moeten opletten van Portugal

06 april 2018 16:48

De Belgian Red Flames nemen het vrijdagavond in een kolkend King Power @ Den Dreef op tegen Portugal. Het zou wel eens een moeilijker duel kunnen gaan worden dan velen denken of hopen. Waarom we moeten opletten van de Portugezen.

Verleden

De voorbije jaren speelden de Red Flames al drie keer tegen Portugal. Drie keer leverde het een overwinning op, evenveel keer had het evengoed anders kunnen lopen.

Thuis werd met 4-1 gewonnen op het Kiel in 2013, nadat Portugal op voorsprong was gekomen en een toen nog piepjonge Tessa Wullaert vervolgens helemaal haar duivels ontbond.

Zowel in 2014 als vorig jaar in oktober wonnen de Flames in Portugal met het kleinste verschil (Wullaert scoorde in 2014, De Caigny in 2017). Ook nu zou het wel eens een spannende match kunnen worden, temeer de Flames het spel zullen moeten maken.

Heden

De Red Flames pakten een vijfde plek op de Cyprus Cup, maar konden er nooit echt helemaal overtuigen. Ondertussen maakten de Portugezen op de Algarve Cup wél grote sier. 4 op 6 tegen Australië en zeges tegen Noorwegen en China, dat is indruk maken. 

Het Portugese vrouwenvoetbal neemt een snelle vlucht. Mogelijk hebben zij dan ook de toekomst, ook al stonden ze ook al op het EK. "En daar deden ze ook tot de laatste speeldag mee voor kwalificatie voor de kwartfinales", beseft Ives Serneels.

Toekomst?

En toch: met 3 op 9 lijken de Portugezen nu al geen kans meer te hebben om de top-2 te halen in de groep. Bij een nederlaag in Leuven is het verhaal zelfs quasi helemaal geschreven. "Maar in de vorige campagne zijn ze ook sterk teruggekomen met een prima comeback en kwalificatie voor het EK tot gevolg."

Aernout Van Lindt

België \\ Portugal
 
 
Reacties.