? Wat een anticlimax! Kompany lijkt Man City op weg te zetten naar titel, maar in tweede helft loopt het tot ieders verbazing nog compléét mis

07 april 2018 19:49

Vincent Kompany was bijna helemaal onsterfelijk bij Manchester City. Onze Rode Duivel kopte zijn ploeg in de stadsderby tegen Manchester United op voorsprong, maar ondanks een 2-0 voorsprong bij de rust liep het toch nog helemaal mis voor Kompany en zijn maats. 2-3 en dus nog géén titelfeest!

De 31-jarige Kompany rukte zich in de 25ste minuut goed los bij een hoekschop en buffelde het leer onhoudbaar voorbij een kansloze David de Gea. Het betere trekwerk aan het truitje van de afgetroefde Chris Smalling mocht niet baten. De ontlading bij onze landgenoot was enorm, de 1-0 is immers de eerste grote stap richting een nieuwe landstitel.

Vette knipoog naar 2012

Het doelpunt van het Belgische boegbeeld van Man City doet trouwens sterk denken aan een gelijkaardig doelpunt uit de lente van 2012 oftewel bijna zes jaar geleden. Ook toen scoorde Kompany op hoekschop met zijn kale knikker, meteen goed voor het enige doelpunt van de match tegen gezworen stadsrivaal Manchester United. Ook die goal zette City toen een flink eind op weg naar de landstitel.

Onvoorstelbare ommekeer

Prachtig, toch? Ilkay Gündogan verdubbelde zes minuten na de 1-0 van onze Kompany de score, maar in de tweede helft kregen we al snel een straffe ommekeer  want op nauwelijks enkele minuten tijd zorgde dure vogel Paul Pogba voor de 2-1 én de 2-2! En het werd nog erger voor City want via Chris Smalling werd het zelfs nog 2-3. De titel leek na een ijzersterke eerste helft zo goed als binnen voor The Citizens, maar een fenomenale comeback van Man United verpestte het feestje.