Fans misnoegd over 'slechte organisatie', KBVB reageert: "Het zou eigenlijk niet mogen"

07 april 2018 18:31

Voor het eerst zagen we écht ontgoochelde gezichten na een wedstrijd van de Belgian Red Flames. Het resultaat (de gelijkmaker slikken in minuut 93) was daarbij niet eens de hoofdreden, want er liep een en ander mis in en rond Den Dreef. De KBVB erkent het probleem en gaat oplossingen zoeken.

Een recordopkomst was het in Leuven, met liefst 7101 supporters die een ticketje hadden gekocht voor het belangrijke treffen tussen de Belgian Red Flames en Portugal. Daarmee bewijzen de Red Flames opnieuw dat ze hun publiek steeds beter weten te vinden.

Maar er waren ook minpuntjes. Door de veiligheidsvoorschriften waren er immense wachtrijen aan de ingangen van Den Dreef. Pas toen het al bijna rust was, zagen we de laatste lege plekken in de tribunes zich vullen.

Op de sociale media - en ook bij ons - regende het reacties van misnoegde fans. Ook bij het duel tegen Roemenië - toen er 'amper' 2500 supporters waren - was het tijdig binnenraken van de supporters overigens al een probleem. 

We moeten dit bespreken naar de match tegen Italië toe

Hoog tijd om er iets aan te doen, dus? De KBVB reageerde alvast bij monde van persverantwoordelijke Stefan Van Loock. Er zal gezocht worden naar een oplossing richting de toekomst. Mogelijk staat er begin september een hyperbelangrijk duel op het programma tegen Italië en zit het King Power Stadium aan Den Dreef helemaal vol. 

"We hadden gewaarschuwd voor de strenge controles aan de ingangen en vele fans waren op ons verzoek ook snel naar het stadion gekomen. Toch hebben vele supporters te lang moeten aanschuiven en dat zou eigenlijk niet mogen. We moeten dit opvolgen en bespreken, ook naar de match tegen Italië toe."

De volledige videoreactie van Stefan Van Loock kan u hieronder bekijken. Opgelet: het laden van de beelden kan enkele seconden in beslag nemen.

Aernout Van Lindt

België \\ Portugal
 
 
Reacties.