Tottenham stoomt ook tegen Stoke City door op geweldig elan en doet nog volop mee voor tweede plaats

07 april 2018 19:30

Tottenham Hotspur is flink op dreef. De ploeg van Jan Vertonghen en Mousa Dembélé, allebei 90 minuten tussen de lijnen, haalde het afgelopen namiddag met 1-2 op bezoek bij Stoke City. Grote held was andermaal het Deense genie Christian Eriksen.

'The Spurs' blijven maar gaan met nu al zes competitiezeges op rij en dat perfecte rapport van 18 op 18 legt de ploeg van coach Mauricio Pochettino absoluut geen windeieren want Tottenham zit niet alleen op koers voor kwalifciatie voor de Champions League, het kan na Manchester City nog tweede worden. 

Na een draak van een eerste helft waarin enkel de Zuid-Koreaan Son een keertje serieus kon dreigen. Zeven minuten na de koffie brak Eriksen dan toch de ban, met dank aan Dele Alli die hem vriendelijk de 0-1 aanbood. De Londense pret was echter van korte duur want vijf minuten later strafte Diouf een fout van Hugo Lloris af. Die knalde de bal pardoes tegen de aanstormende Senegalese spits en het stond 1-1.

Zes op een rijtje

Tottenham moest reageren en deed dat opnieuw vijf minuten later via, wie anders dan, Christian Eriksen. Die lanceerde een voorzet richting Harry Kane, maar de Engelse topspits moest het leer zelfs niet raken. De bal vloog doodleuk binnen, 1-2. Een vrije trap van Shaqiri op de lat zorgde nog even voor wat twijfel, maar de driepunter was binnen voor Vertonghen en Dembélé. Zes zeges op een rij, dat kan tellen!  

Glenn Bogaert

Premier League \\ Tottenham \\ Stoke City
 
 
Reacties.