Voorzitter topclub schorst 19 (!) spelers omdat... ze reageerden op zijn Facebook-post

07 april 2018 15:32

Hoeveel commotie is er geweest toen Olivier Deschacht disciplinair geschorst werd door Anderlecht? In Portugal kijken ze daarvan blijkbaar niet op en kijken ze ook niet op één, twee, drie... of 19 spelers. Dat is de hoeveelheid die Bruno de Carvalho, voorzitter van Sporting Lissabon, wil schorsen.

De Carvalho was bijzonder kwaad na de verloren heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League tegen Atlético Madrid. De preses ging los op Facebook: "We speelden met negen. En het doet pijn om de duidelijke tekortkomingen bij internationals en ervaren spelers te moeten zien", schreef hij.

Verschillende spelers reageerden op die post, waaronder Rui Patricio en William Carvalho. Ze deelden het clublogo met de tekst: "Wij zijn Sporting Clube de Portugal. Wij werken ons in het zweet, strijden en eren altijd het shirt dat we dragen. Wij geloven niet in perfecte spelers."

Maar dat schoot in het verkeerde keelgat bij De Carvalho. "Het zijn verwende kinderen die niemand respecteren. Dit is geen bananenrepubliek. De betrokken spelers zullen een onmiddellijke schorsing en disciplinaire sanctie krijgen", klonk het nog. 

Johan Walckiers

Sporting Lissabon \\ Paços de Ferreira
 
 
Reacties.