Gentenaar die uitblonk tegen Anderlecht én Club Brugge kickt op PO1: "Ik vind het de max als er 30.000 fanatieke supporters tegen je zijn"

10 april 2018 10:48

AA Gent is de enige ploeg in play-off 1 die na twee speeldagen nog het maximum van de punten telt. De Buffalo's klopten Anderlecht in het Astridpark en vervolgens Club Brugge in de Ghelamco Arena.

Een pion die zowel tegen Anderlecht als tegen Club uitblonk, was Birger Verstraete. De middenvelder heeft een enorme evolutie doorgemaakt en leeft op in de topduels.

"Voor die matchen doe je het toch als profvoetballer op het hoogste niveau, hé. Ik ben iemand die de adrenaline al voelt stromen", zegt Verstraete in Sport/Voetbalmagazine. "Volle stadions, een overweldigende sfeer, duels op het scherp van de snee, die elektriciteit in de lucht, het gevoel van ‘do or die’. Ik vind het de max als er 30.000 fanatieke supporters tegen je zijn omdat ze absoluut willen dat hun eigen ploeg wint."

Verstraete ligt nog twee jaar onder contract in de Arteveldestad en voelt zich er prima. "De clubleiding heeft al veel inspanningen geleverd. We trainen dagelijks in een prachtige accommodatie, misschien wel de beste van België, waar we niks tekort komen. Ook het stadion is het mooiste van het land. Alleen zijn we het aan onze status verplicht om opnieuw een Europees ticket te veroveren straks in play-off 1."

Diederik Geypen

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.