Is AA Gent dé ploeg om de titelstrijd spannend te houden? De pro's en contra's

11 april 2018 12:51

AA Gent begon met een knappe zes op zes aan deze play-offs en dat zorgt uiteraard voor optimisme in de Arteveldestad én daarbuiten. Iedereen wil immers wel wat meer spanning in deze competitie en momenteel lijkt vooral AA Gent daarvoor te kunnen zorgen. Maar hoe ver kunnen de Buffalo's geraken?

Eerst en vooral het goeie nieuws. De Gentse defensie staat opnieuw als een huis. De metier die in de wedstrijden tegen KV Mechelen en Oostende even weg leek, was er tegen Anderlecht en Club Brugge opnieuw. De Buffalo's zullen dat niveau moeten aanhouden willen ze de strijd om plaats twee winnen.

Wat nog in het voordeel van de Gentenaars spreekt is de sterke bank. Als je kijkt wat daar tegen Anderlecht en Club Brugge allemaal op zat, weet je dat het om één van de best gestoffeerde kernen van de Jupiler Pro League gaat. Een kern voor Europees voetbal, weet je nog? Het moet gezegd dat vooral ene Hein Vanhaezebrouck jaloers naar de opties van zijn opvolger zal gekeken hebben. Terwijl hij het met beloften moet doen.

Fantastisch niveau langer aanhouden

Maar kan dit Gent Club Brugge echt bedreigen? Enkel als het die fantastische beginminuten zoals tegen blauw-zwart langer kan aanhouden. En dat ook in wedstrijden met minder cachet, zoals tegen Charleroi, Racing Genk of Standard, allen teams die toch iets minder de gevoelige snaar van de Gentenaar raken dan de Brusselaars of de Bruggelingen.

We vermoeden dat de Gentse staf en spelers het bij het rechte eind hebben wanneer er herhaald wordt dat de tweede plaats het eerste doel is. Club Brugge moet immers nog zes punten meer verliezen dan de Gentenaars en dat lijkt een enorm moeilijke opdracht. Dromen mag uiteraard en we hopen mee met de Buffalo's, voor de spankracht van deze competitie.

Sander De Graeve

KAA Gent
 
 
Reacties.