De Jupiler Pro League als opstapje: Bram Nuytinck doet de kunst van het verdedigen in Italië alle eer aan

12 april 2018 18:12

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Bram Nuytinck.

Bram Nuytinck trok de deur na vijf jaar en drie landstitels achter zich dicht in Anderlecht. De laatste daarvan won hij nog in 2017, zijn laatste jaar in het Astridpark. Een vaste basisspeler was hij echter niet meer en toen er een telefoontje in het Italiaans kwam, was de beslissing snel gemaakt: voor 2,5 à 3 miljoen euro naar Udinese.

De Zebrette is een middenmoter die eerder omlaag dan omhoog kijkt (veertiende met 33 op 63), maar Bram Nuytinck zelf begon wel fantastisch en was meteen een vast waarde in de ploeg. Enkel de laatste weken wisselt coach Massimo Oddo iets meer af in zijn verdediging, maar Nuytinck laat zich zeker niet uit de ploeg zetten en blijft sterk presteren.

In België doet Udinese mee voor de titel - Bram Nuytinck

Rond de winterstop gaf Nuytink al eens een tussentijdse evaluatie aan Het Nieuwsblad. "Al het hele seizoen krijg ik complimenten, ook toen het team niet draaide. Verdedigen is in Italië een kunst en dat kan ik alleen maar bevestigen", zei hij toen. "Maar crisissen zijn hier niet om te lachen, hoor. Als we te vaak verliezen, moeten we een week op afzondering in het hotel zonder onze familie te zien. Dat is hard want ik ben hier al zo vaak alleen."

In België had Nuytinck nog redelijk veel twijfelaars, maar in Italië zijn dat er al veel minder. Als je weet dat verdedigen prioriteit nummer één is in de Serie A en zelfs verheven wordt tot kunst, zoals eerder vernoemd, dan kan je zo'n sterk eerste seizoen alleen maar toejuichen.

Yannick Lambrecht

Serie A \\ Anderlecht \\ Udinese
 
 
Reacties.