Van Genk naar de wereld: Leon Bailey (20) zag marktwaarde meer dan verdriedubbelen in het voorbije jaar, ploegmaats kunnen hem niet meer missen

13 april 2018 09:23

België wist natuurlijk al dat Leon Bailey een toptalent is, maar sinds dit seizoen is ook de rest van de wereld op de hoogte. Bayer Leverkusen zou zijn sterkhouder al niet meer kunnen missen en zijn ploegmaats raden Bailey dan ook aan om niet in te gaan op de vele lokroepen.

Sinds de transfer van Genk naar Leverkusen in de winter van 2017 is de marktwaarde van Leon Bailey meer dan verdriedubbeld: van 12,5 miljoen euro naar momenteel 45 miljoen euro. Daar hebben zijn 11 goals en 6 assists in 28 matchen ongetwijfeld veel mee te maken.

"Hij heeft unieke vaardigheden, hij is enorm snel en hij kan dribbelen als de beste. Maar niemand had verwacht dat hij op deze manier zou ontploffen," vertelde ploegmaat Sven Bender onlangs aan Goal. 

Bailey rekent op interesse van onder meer Chelsea en Manchester United, maar daar zou het volgens Bender nog te vroeg voor zijn. "Het is belangrijk dat hij correct omgaat met de hype rond hem en dat hij niet te snel wil gaan. Iedereen wil tegenwoordig iets van hem."

"Vergeet niet dat hij nog maar 20 jaar oud is. Op een dag zal hij inderdaad vertrekken voor een hoge som, maar tot dan hoop ik dat hij nog lang bij ons mag blijven." Bailey ligt nog onder contract tot 2022.

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ KRC Genk \\ Bayer Leverkusen \\ Jamaica
 
 
 
Reacties.