Chelsea, wat doe je nu? Drie verstotelingen maken nu het mooie weer bij rechtstreekse concurrenten en horen bij de wereldtop

14 april 2018 09:51

Je zal maar verantwoordelijk zijn... 'Die Kevin De Bruyne is precies toch niet zo goed, laat hem maar vertrekken'. Toenmalig trainer José Mourinho deed het met hem en nóg spelers die momenteel schitteren bij rechtstreekse concurrenten.

Romelu Lukaku

Big Rom overschreed onlangs de kaap van van 100 doelpunten in de Premier League (jongste Belg ooit), maar geen enkele daarvan maakte hij voor Chelsea. Toenmalig trainer José Mourinho nam hem niet op in zijn plannen en uiteindelijk bleef het bij vijftien kleurloze matchen. 

De oplossing van Chelsea voor overbodige spelers: uitlenen die handel. Bij West Brom en Everton - waar hij uiteindelijk definitief tekende - schitterde hij wel en tegen de tijd dat Chelsea hem dan toch wou als eerste spits, was het akkoordje met Man United al rond. In zijn eerste seizoen is hij al topschutter van The Mancunians met 26 goals.

Kevin De Bruyne

Nog een misser van Mourinho, misschien wel de grootste, was Kevin De Bruyne. Bij Chelsea kwam hij amper negen keer in actie en mocht hij naar Duitsland vertrekken, waar de grote doorbraak begon.

Nu kan je er niet meer omheen: KDB hoort bij de beste middenvelders ter wereld. 11 doelpunten en 20 assists is absolute waanzin, sinds zijn aankomst bij Manchester City is hij de beste assistgever in de grote Europese competities (42) en binnenkort steekt hij de Premier League-trofee omhoog.

Mohamed Salah

Tenslotte ongetwijfeld dé beste aankoop van de zomer: Mo Salah. Je zou bijna vergeten dat het niet zijn debuutseizoen in de Premier League is, maar bij Chelsea zag hij meer bank of zelfs tribune dan veld. Ook succesvolle uitleenbeurten aan Fiorentina en Roma konden de Londense bonzen niet overtuigen, dus dacht hij het maar eens te proberen bij een andere Engelse topclub.

Het feit dat Liverpool knus in de top vier genesteld zit en met een half been in de halve finale van de Champions League staat, is grotendeels aan deze Egyptenaar te danken. 38 (!) goals en 13 assists zijn gewoonweg statistieken die je normaal alleen bij de Messi's en Ronaldo's van deze wereld ziet. 

Premier League \\ Bundesliga \\ Serie A \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Chelsea \\ West Bromwich \\ AS Roma \\ VfL Wolfsburg
 
 
 
Reacties.