18-jarig toptalent geeft visitekaartje af bij Standard: "Stress? Helemaal niet"

15 april 2018 16:14

Verrassing in de basiself van Ricardo Sa Pinto voor het duel tegen AA Gent. Door het ontbreken van centrale verdedigers Luyindama en Koutroubis mocht de amper 18-jarige Zinho Vanheusden debuteren voor de Rouches.

Vanheusden was meerdere maanden out door een zware knieblessure. De 18-jarige verdediger scheurde in september 2017 zijn kruisbanden in een Youth League-duel met Inter Milaan. Na maandag te hebben meegedaan met de beloften, gooide Sa Pinto de Limburger verrassend voor de leeuwen. En Vanheusden deed het 90 minuten lang erg goed naast Laifis.

"Dit had ik niet verwacht", vertelde Vanheusden na afloop. "Dit is een droom die uitkwam, met dit publiek. Het is heel goed verlopen en bovendien is deze overwinning verdiend. We hebben gedomineerd en enkele mooie kansen gekregen."

'Geen stress'

De Inter-huurling wist zaterdagochtend dat hij zou starten. "De coach riep me 's ochtends naar zijn bureau en vertelde me dat ik aan de wedstrijd zou begonnen. Hij overliep daarna enkele tactische details. Of ik stress had? Helemaal niet. Ik was gelukkig dat mijn droom eindelijk uitkwam."

Woensdag al komt grote rivaal Anderlecht op bezoek in Luik. Koutroubis kan dan mogelijk terug zijn, Luyindama nog niet door zijn schorsing. "We zullen de volgende dagen bekijken hoe ik me voel. Maar als ik me goed voel, ben ik natuurlijk beschikbaar", besluit het jonge talent. 

AA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.