Gent haakt (voorlopig) af in titelstrijd: "Waren eerlijk gezegd niet met die titel bezig"


Foto: © photonews 15 april 2018 07:43

AA Gent is het maximum van de punten kwijt in play-off 1. De Buffalo's verloren na een late penaltytreffer op het veld van Standard (1-0). Middenvelder Birger Verstraete heeft geen verklaring voor de povere prestatie van zijn ploeg.

Gent schoot slechts één keer op doel. Een schot van ... Verstraete. "Ik denk dat we eerlijk moeten zijn en zeggen dat dit niet onze beste match was", vertelde de middenvelder na afloop. "Standard was veel scherper. We creëerden zelf niet veel kansen, maar natuurlijk is het erg zuur om hier te verliezen. Ik heb geen verklaring voor deze mindere prestatie."

Voetballend was het bij Gent heel wat minder dan tegen Anderlecht en Club Brugge. "We voetbalden niet genoeg. De spelers die aan de bal moesten komen, kwamen niet aan de bal. Standard zette hoog druk en daar hadden we moeilijkheden mee."

Europees voetbal

"Een puntje was een goede en een terechte uitslag geweest", vervolgt Verstraete. "Maar we verdienden zeker niet meer. Spijtig, want we konden een goede zaak doen. Eerlijk gezegd waren we ook niet met de titel bezig. We willen gewoon zo snel mogelijk die tweede plaats veiligstellen en ons verzekeren van Europees voetbal. Dat blijft ons doel."

AA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.