Nog stééds geen zege: KV Oostende laat zich kaas van het brood stelen tegen weerbaar STVV


Foto: © photonews 15 april 2018 21:49

KV Oostende en STVV mochten speeldag 3 in de play-offs afsluiten op zondagavond. In bijna apocalyptische toestanden maakten beide teams er een onderhouden wedstrijd van. Sfeer en wat doelpunten, meer moet dat toch niet zijn?

  • Afsluiter van de speeldag geeft het nodige spektakel in regenshow
  • Zivkovic maakt er twee op aangeven van Canesin
  • De Sart maakt de match spannend, Botaka zorgt voor gelijkmaker
  • 4 op 9 voor STVV, Oostende blijft steken op drie gelijke spelen

Zowel KV Oostende als STVV wilden op speeldag 3 graag drie punten pakken om zo in het spoor van leider Lokeren te komen of te blijven. Beide oefenmeesters gaan er nog vol voor in play-off 2 en dus zagen we de min of meer verwachte elftallen tussen de lijnen komen.

Custovic koos in doel wel voor Mike Vanhamel, want er is afgesproken een beurtrol te hanteren tijdens de play-offs. Jammer voor William Dutoit dat hij zo niet tegen zijn ex-ploeg onder de lat kon staan, maar Vanhamel deed het evenzeer prima.

Zivko 1 en Zivko 2

Niet dat hij echt veel te doen had. Enkel Vetokele noopte hem tot een echte redding, verder bleven de intenties van de bezoekers steken bij de goede bedoelingen. Iets te weinig daadkracht voor de doelmond van Akpom en co, die zo geen verlengstuk aan de 4-0 tegen Antwerp konden breien.

Wél op de afspraak: de tandem Canesin - Zivkovic. De eerste keer legde de Braziliaan perfect in de loop van de aanvaller, met de rust in zicht deden ze het - met iet of wat geluk - nog eens dunnetjes over en was de match gespeeld.

STVV toont weerbaarheid

Zo leek het toch, tot de ingevallen De Sart halfweg de tweede helft de match toch weer wat spanning gaf met een afstandschot, dat via de paal tegen de touwen ging op een steeds lastiger te bespelen veld in de Versluys Arena. 

Vijf minuten voor tijd maakte Botaka er met een heerlijke krul voorbij Vanhamel zelfs 2-2 van. De bezoekers wilden meer en gingen nog naarstig op zoek naar de 2-3, maar het bleef bij een gelijkspel - het derde al voor de Kustboys in play-off 2. 

Sint-Truiden \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.