De Jupiler Pro League als opstapje: Werder Bremen heeft niemand zoals Ishak Belfodil en dat zou zomaar de aankoopoptie kunnen lichten

17 april 2018 17:17

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Ishak Belfodil.

Ishak Belfodil aasde al in de winter van 2017 op een vertrek bij Standard, op de zomerse Transfer Deadline Day kreeg hij die eindelijk. Na een jaartje Luik ging de Algerijnse spits zijn geluk beproeven in Duitsland: Werder Bremen huurde hem voor één seizoen met aankoopoptie.

Niet de eerste G5-competitie voor Belfodil: hij speelde al de meeste wedstrijden in de Serie A (in totaal 89 voor Inter, Livorno en Parma), maar de Bundesliga bleek een hoger niveau dan verwacht. Belfodil kreeg vanaf het begin zeker genoeg speelminuten en toch duurde het los van twee bekergoals tot half december voor de eerste competitiegoal erin ging. Het was duidelijk moeilijk om te aarden in Duitsland. 

Er was zelfs even sprake van dat Bremen hem zou terugsturen, waarop Standard hem dan meteen weer kon uitlenen aan het Chinese Beijing Renhe. Zover kwam het echter niet. Belfodil bleef hard werken en een maand geleden kon hij voor het eerste écht het beste van zichzelf tonen: twee goals en een assist in de 1-3 zege tegen Augsburg. Vorige week trapte hij er nog eentje binnen tegen Hannover. 

Licht ze of licht ze niet?

Bremen heeft een aankoopoptie ter waarde van vijf miljoen euro. Gaan ze die optie lichten? Goeie vraag, waarop ze naar verluidt zelf het antwoord nog niet 100% zeker weten.

De Duitse media zijn over het algemeen geen grote fan van Belfodil, maar coach Florian Kohfeldt wel. Hij beschikt namelijk over geen enkele andere speler van dat type: een grote, sterke durver in de aanval. Naar zijn zeggen heel compatibel met schaduwspits en sterspeler Max Kruse. Dat verklaart ook dat hij ondanks de statistieken steeds in de ploeg blijft staan en het zou zomaar de reden kunnen zijn dat Bremen lichtjes tegen de verwachtingen in die aankooptie licht in de zomer.

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Standard \\ Werder Bremen
 
 
 
Reacties.