Heeft Anderlecht een kapitale fout gemaakt? "Dat is een topspeler hé" en "Ik geloof in hem en denk zelfs dat hij nog een stap hogerop zal zetten"

17 april 2018 10:34

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand met het intrinsieke talent van Nicolae Stanciu zich niet kon doorzetten bij Anderlecht? De Roemeense spelmaker trok na een ontgoochelend 1,5 jaar in Brussel naar Sparta Praag en daar gooit hij wél hoge ogen. Geen verrassing volgens iemand die hem goed kent.

En die persoon dat is onze landgenoot Rudi Verkempinck, die bij de nationale ploeg van Roemenië de assistent was van bondscoach Christoph Daum. "Dat Nicolae het zo goed doet in Praag verbaast mij totaal niet, ik heb altijd gezegd dat hij kwaliteiten heeft. Ik heb meer dan een jaar met die jongen gewerkt en heb hem van iedereen in België misschien wel de meeste matchen zien spelen", klinkt het overtuigend. 

"Ik heb hem gezien in Boekarest en in Anderlecht, ik heb hem anderhalf jaar wekelijks gevolgd. Ik heb hem ook aan het werk gezien op training, dat is een topspeler hé. Als je ziet wat voor doelpunten hij maakt. Bij de nationale ploeg tegen Israël maakte hij onlangs ook weer een fantastische goal vanop afstand, zo'n typische Stanciu-goal vanop 20 meter. Dat is echt een héél goeie speler." 

Gevoelige jongen

Hoe komt het dan dat het bij Anderlecht niet is gelukt? "Onder René Weiler heeft hij in het begin nog veel gespeeld, maar in de play-offs niet meer. 'Nico' is natuurlijk een Roemeen, iemand die mentaal wat broos is. Al is het wel een échte prof hoor. Alleen is het een gevoelige jongen, hij moet vertrouwen voelen. Dat is een beetje verdwenen door het feit dat ze hem op meerdere posities gebruikt hebben. Hij heeft zich weggecijferd voor de ploeg, maar heeft dat zodanig gedaan dat hij zelf ook weggecijferd was", zegt de ex-T2 van Club Brugge.  

"Het is echt heel erg jammer dat het zo gelopen is, al heeft het juk van die 10 miljoen natuurlijk ook wel een zekere rol gespeeld. Ik geloof echter in die jongen en denk zelfs dat hij nog hoger mag mikken dan Sparta Praag want de Tsjechische competitie is toch van minder niveau dan de Belgische. Ik vind dat hij nog beter kan, dat hij nog een betere competitie aankan."

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ Sparta Praag
 
 
Reacties.