Licentieperikelen zorgen voor opschudding in tweede amateurklasse: "Ben eigenlijk beetje geschokt door de situatie" en "De club zal zich hier niet bij neerleggen"


Foto: © Photonews 17 april 2018 11:59

Commotie in de tweede amateurklasse A want Rupel Boom heeft te horen gekregen dat het geen licentie krijgt voor de eerste amateurklasse. Een serieuze domper voor de ambitieuze club, die perfect op koers ligt voor een mooie promotie. Technisch directeur Urbain Spaenhoven reageert dan ook ontgoocheld.

"De club werd deze middag op de hoogte gesteld door de KBVB dat de nodige licentie om aan te treden in de 1e amateurklasse niet werd toegekend. Het bestuur van Rupel Boom is zeer teleurgesteld in deze beslissing van de KBVB en onderzoekt welke verdere juridische stappen er kunnen ondernomen worden", dat korte, maar krachtige bericht prijkte vorige week woensdag op de website van Rupel Boom. 

En al snel volgde er een update, met name op donderdag: "Na het niet toekennen van de licentie heeft het clubbestuur vandaag 12/04 in vergadering unaniem beslist om beroep aan te tekenen bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).De club heeft hiervoor Meester Johnny Maesschalck ingeschakeld."

De beslissing van de Licentiecommissie kunt u HIER in detail lezen, maar alles heeft te maken met de rol van technisch directeur Urbain Spaenhoven. Volgens de commissie zou die in de praktijk gewoon de rol van trainer vervullen. En dat is een significant probleem aangezien hij niet over het vereiste diploma beschikt. 

Competente coach

"Ik heb uiteraard mijn mening over de situatie en ga die ook ventileren", aldus ex-coach van Beerschot Spaenhoven bij Voetbalkrant. "Het gaat om persoonlijke grieven van mijn kant. Ik ben eigenlijk een beetje geschokt door de situatie. Ik dacht dat ik in al die jaren en met 9 promoties op mijn conto toch wel bewezen heb dat ik een heel competente coach ben. Misschien mogen sommige mensen zich afvragen hoe je zonder diploma aan die resultaten komt."

Spaenhoven benadrukt dat hij zelf geen enkele keer als T1 op het wedstrijdblad heeft gestaan en dat hij effectief TD is, maar toch ziet de KBVB dus net op dat vlak een fiks probleem: "Ik heb in het voetbal geleerd dat je langs twee kanten respect moet krijgen. Als je dat krijgt van mensen met wie je elke dag samenwerkt en die weten wat je kunt, dan voel je je gesteund", klinkt het. 

"Dit is vooral een situatie die juridisch moet uitgeklaard worden en waar de club zich niet zomaar gaat bij neerleggen, daar ben ik van overtuigd. Ik ben heel ontgoocheld en sterk bedroefd over deze beslissing en dat geldt ook voor de spelers."

KFCO Beerschot-Wilrijk \\ Rupel Boom
 
 
 
Reacties.