? Chadli kan degradatie bijna niet meer ontlopen, Salah blijft doelpuntenmachine en WBA-speler pakt uit met wansmakelijke elleboogstoot én vuistslag

21 april 2018 15:23

West Bromwich Albion opende de zaterdag in de Premier League met een match op leven dood tegen Liverpool. Na een zenuwslopende bedoening schoot niemand op met een gelijkspel, al spijkerde Mo Salah zijn statistieken weer wat bij.

West Bromwich Albion had nog vier wedstrijden om zich uit een bijzonder netelige positie te redden, want de hekkensluiter kon zich eigenlijk geen puntenverlies meer veroorloven om degradatie nog te ontlopen. Liverpool van zijn kant is op weg naar de derde plaats en bijhoren ticket voor de Champions League.

Belgen kregen we niet aan de aftrap op The Hawthorns, waar heel wat supporters konden genieten van een fris lentezonnetje. Nacer Chadli was er niet bij voor WBA, terwijl Simon Mignolet opnieuw op de bank zat bij Liverpool - Karius stond zoals gebruikelijk onder de lat, zelfs enkele dagen voor het treffen met AS Roma in de Champions League roteert Klopp dus niet.

Ings kon er al vrij snel 0-1 van maken voor Liverpool op aangeven van Wijnaldum, daarna controleerden de bezoekers al bij al rustig. In de tweede helft ontbond Mo Salah vervolgens zijn duivels met een knappe rush en dito doelpunt: 0-2.

Meteen ook het 31e(!) doelpunt van Salah in de Premier League, waarmee hij Harry Kane al op vijf eenheden zet en de prijs van topschutter enkel dichterbij ziet komen. Met ook nog negen assists was hij al in 40(!) goals van Liverpool betrokken op een totaal van 80 - mister 50%.

Livermore bracht een kwartiertje voor tijd nog even spanning in de wedstrijd met een eerredder en Rondon zorgde zelfs voor de gelijkmaker voor WBA, maar verder kwam de rode lantaarn niet meer. Slecht nieuws dus voor Nacer Chadli in de degradatiestrijd, volgend jaar zullen we het team meer dan waarschijnlijk terugzien in de Championship - de kloof met Swansea op plek 17 is acht punten met nog drie matchen.

Op Twitter werden vooral de acties van ene Hegazi op de korrel genomen. Hij gaf eerst een vuiststoot in de buik van Ings en daarna een elleboogstoot aan Salah:

Aernout Van Lindt

Premier League \\ Liverpool FC \\ West Bromwich
 
 
Reacties.