? Radja Nainggolan zet WK-ambities nog wat kracht bij én waarschuwt Liverpool met knappe goal

21 april 2018 16:25

Dinsdag staat het levensbelangrijke treffen van AS Roma in en tegen Liverpool op het programma, maar ook in de Italiaanse competitie is het nog van moeten voor de Romeinen. Gelukkig hebben ze Il Ninja in de rangen lopen.

AS Roma staat in de Italiaanse Serie A met nog vijf speeldagen voor de boeg derde. De titel of de tweede plaats? Die zijn onmogelijk geworden, de kloof met Juventus en Napoli is respectievelijk 21 en 17 punten.

Maar de top-4 gaat naar de Champions League volgend seizoen, en Lazio én Inter liggen op de loer om te profiteren van misstappen van de Romeinen. En dus was puntenverlies bij SPAL - het nummer 17 uit de competitie - helemaal uit den boze. 

Vicari had in de eerste helft met een eigen doelpunt voor een Romeinse voorsprong gezorgd, kort na de rust ontbond Radja Nainggolan zijn duivels met de 0-2. Een goal helemaal in zijn stijl met een knap schot uit de tweede lijn.

Met twee goals en vier assists in zijn laatste negen wedstrijden in de competitie is Il Ninja helemaal klaar voor de Champions League én voor een WK-selectie bij de Rode Duivels stilaan. "Mijn band met Martinez is beter geworden", klonk het in Het Laatste Nieuws nog zaterdag.

Johan Walckiers

Serie A \\ AS Roma \\ SPAL
 
 
Reacties.