Lokerse belofte Joran Triest (21) trekt naar Eerste Amateurklasse, maar geeft profvoetbal niet op en wil hetzelfde parcours afleggen als Tom De Sutter

27 april 2018 15:07

Na twaalf jaar trouwe dienst trekt Joran Triest de deur van Daknam achter zich dicht. De 21-jarige spits zet een stapje achteruit, maar hoopt in een niet zo verre toekomst nog terug te keren naar de hoogste klasse.

Deze week tekende Joran Triest voor één seizoen bij VW Hamme in de Eerste Amateurklasse. De belofte bracht bijna zijn hele leven in Lokeren door, maar kwam tot dusver nog maar één keer in actie bij de eerste ploeg (vorig seizoen in play-off 2 tegen Roeselare). 

Hij ziet de transfer echter niet als een afscheid van het profvoetbal en wil een voorbeeld nemen aan ploegmaat Tom De Sutter. "Ik heb bewust voor een contract voor één seizoen gekozen, zodat ik, mocht ik me in de kijker van andere ploegen spelen, nog eenvoudig kan veranderen. Want profvoetbal heb ik nog niet opgegeven. Ik ga er alles aan doen om ooit weer op het hoogste niveau te spelen. Mijn voorbeeld is Tom De Sutter. Die is eerst ook naar Torhout gegaan om daarna via Cercle een topcarrière uit te bouwen", zei Triest in Het Laatste Nieuws.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren \\ Hamme VW
 
 
Reacties.