Anderlecht gaat voor eerste dikke vis: 'Paars-wit wil gewezen publiekslieveling terughalen naar het Astridpark'

28 april 2018 21:33

RSC Anderlecht heeft met Makarenko, Abazaj en Cobbaut al drie inkomende transfers gerealiseerd, mogelijk komt daar nog Milic bij. Toch blijven de fans nog wat op hun honger zitten, ze hopen immers stiekem ook op enkele grote namen.

Hun wensen worden mogelijk snel vervuld want volgens Britse bronnen zou Anderlecht contact opgenomen hebben met Newcastle om één van hun ex-spelers terug te halen naar het Astridpark. Het betreft Chancel Mbemba, de Congolese stijlrijke verdediger van 'the Magpies'. 

Bij Newcastle heeft Mbemba zich nooit kunnen opwerpen als onbetwiste titularis. De nieuwe directie van paars-wit hoopt de voormalige publiekslieveling warm te maken voor een terugkeer naar de club waar het verhaal in Europa voor hem allemaal begon. 

Dure vogel

De 23-jarige stopper werd in de zomer van 2015 door Newcastle weggehaald bij Anderlecht voor zo'n 8 miljoen euro. De Premier League-club hoopt een groot deel van dat bedrag te recupereren. Coucke zal dus vermoedelijk diep in de buidel moeten tasten om een terugkeer mogelijk te maken. 

Clint Vens

Premier League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Newcastle United \\ West Bromwich
 
 
Reacties.