Witsel en Carrasco krijgen bezoek van bondscoach: "Ik wil zoveel mogelijk info verzamelen voor mijn definitieve selectie"

28 april 2018 09:23

Roberto Martinez zit voor drie dagen in China. De bondscoach wil met eigen ogen bekijken wat het niveau is van de Chinese competitie en heeft ook gesprekken gepland met Yannick Carrasco en Axel Witsel.

Dat Martinez naar China trekt, is toch ook omdat hij zijn bedenkingen heeft. Al wil hij dat niet gezegd hebben. "De competitie is nog maar net gestart, ik wil het niveau van de competitie kunnen inschatten. Zowel fysiek als speltechnisch", zei hij aan HLN. "We krijgen regelmatig rapporten doorgestuurd, maar ik wil het toch graag met mijn eigen ogen zien. Ik wil zo veel mogelijk informatie verzamelen alvorens ik mijn definitieve selectie voor het WK maak."

Carrasco kende een moeilijke seizoensstart met zijn club, voor Witsel ligt dat anders, want in zijn tweede seizoen speelt hij de Aziatische Champions League. Daarom maakt Martinez zich weinig zorgen. "Neen, net omdat de verwachtingen voor Axel en Yannick zo hoog liggen bij hun clubs. Zo zijn ze het aan hun status verplicht om telkens tot het uiterste te gaan." 

Johan Walckiers

België \\ Shanghai Shenhua \\ Dalian Yifang
 
 
Reacties.