STVV geeft Lokeren geen vrijgeleide naar poulewinst

28 april 2018 22:26

Sporting Lokeren is nog niet zegezeker in poule A van PO2. STVV herpakte zich zaterdagavond tegen KV Oostende en blijft jagen op de Waaslanders.

Voor de aftrap hield een mager gevuld Stayen een beklijvende minuut stilte voor de moeder van Casper De Norre. Zij overleed eerder deze week na een lange strijd tegen ziekte.

STVV nam de beste start. Roman Bezus zette eerst William Dutoit aan het werk. Vervolgens rolde de Oekraïner de volledige Oostendse defensie op, gevolgd met een schot over de dwarsligger.

De thuisploeg toonde de beste intenties, en toen Elton Acolatse een actie opzette, hing de 1-0 tegen de touwen. De Nederlander haalde uit het niets uit en verraste William Dutoit.

Vijf minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Steven De Petter, uitzonderlijk nog eens in de defensie geposteerd, beroerde een schot van Brecht Capon met de hand. 'Penalty', oordeelde Wesley Alen. Richairo Zivkovic liet Lucas Pirard geen schijn van kans.

Tweede strafschop voor KVO

Met de rust in zicht ging de bal een tweede keer op de stip voor de Kustploeg. De negentienjarige Robbie D'Haese, die voor eerst startte, versierde slim een strafschop. Opnieuw ging Zivkovic zijn kans richting linkerhoek, maar deze keer langs de verkeerde kant van de paal.

De uitsluiting van Aristote Nkaka was hét kantelpunt in deze wedstrijd. De middenvelder ging net als in de eerste periode te fel door op Alexis De Sart en moest met zijn tweede gele kaart achter zijn naam gaan douchen.

Bezus met zijn handelsmerk

De Kanaries profiteerden meteen, want Bezus krulde de vrijschop die erop volgde knap voorbij de muur én Dutoit. STVV morste nadien met de kansen. Aan de overkant kwamen invaller Hasan Ozkan en Zivkovic dicht bij de 2-2. Pas in de slotminuten bevrijdden Chuba Akpom en Bezus met zijn tweede de Haspengouwers: eindstand 4-1.

Door de overwinning blijft Sint-Truiden - met een achterstand van 4 punten - jagen op Sporting Lokeren. De Waaslanders wonnen uit bij KAS Eupen (0-2).