Onthou de naam: Ilias Chair, vergeten Belg in The Championship: "Ik sta elke dag op met één doel voor ogen, de Premier League"

01 mei 2018 17:25

Ilias Chair stond te boek als één van de grote talenten van de Academy Jean-Marc Guillou en had al een paar keer mogen proeven van het grote werk bij Lierse. Hij verdween echter van de radar en koos in januari vorig jaar voor QPR. Maar daar stopt het niet: "Ik heb de kwaliteiten."

Bij Lierse zag de nu 20-jarige Chair geen toekomst meer. "Ik kreeg er ook geen kansen meer. Ze geloofden niet meer in mij. Ze wilden me uitlenen en er waren verschillende amateurclubs geïnteresseerd. Maar met alle respect voor die clubs: ik denk toch dat ik hoger mag mikken met mijn kwaliteiten", vertelt hij aan Voetbalkrant.com.

De beloften niet meer gezien

U hoort het: een jongen die weet wat hij wil en de mentaliteit heeft om het te bereiken. "Ik heb de beslissing genomen om naar QPR te gaan. Nee, als 19-jarige jongen was dat niet gemakkelijk. Je moet aan alles wennen: de taal, maar vooral het eten ook. Het is hier niet hetzelfde als in België hé", lacht hij. "Maar ik ben elke dag opgestaan met een doel voor ogen en dat doel blijf ik ook nu nog volgen."

Bij The Championship-ploeg moest hij ook geduld uitoefenen. "Ik begon bij de U23 en ook begin dit seizoen zat ik daar nog. Maar toen is de trainer van de eerste ploeg me beginnen volgen en mocht ik eens meegaan. Ik maakte mijn debuut in de League Cup en sindsdien heb ik de beloften niet meer gezien."

Hazard is ook niet van de grootsten of de sterksten

Hij bewijst dus het ongelijk van de twijfelaars. "Iedereen zei me dat ik niet van de grootsten of de sterksten was. Dat het Engelse voetbal me niet lag... Eden Hazard is ook niet van de grootsten of de sterksten. Niet dat ik me al wil vergelijken met zulke spelers, maar wat ik bedoel is dat er in Engeland heel veel ruimte ligt voor technische spelers", aldus Chair.

Queens Park Rangers is niet het eindstation voor de aanvallende middenvelder. "De Premier League is het doel. Volgend seizoen moet mijn seizoen worden. Dan wil ik vlammen. Ik ben nog jong, maar ik wil zo snel mogelijk naar de Premier League. Ik krijg heel veel goeie commentaren en de trainer staat volledig achter me. Hij praat veel met me en houdt me ook met mijn voeten op de grond."

Dat Chair zolang onder de radar bleef, verbaast hem niet. "Ik ben al meer vergeten geweest. In Lierse werd ik ook vergeten, na Lierse ook... Weet je, ik teken voor een carrière als die van Mousa Dembélé. Die heeft het ook stap voor stap gedaan."
 

Lierse SK \\ QPR
 
 
 
Reacties.