Wauw! Axel Witsel doet zijn 'Goal van het Jaar' bij Rode Duivels nog eens fijntjes over in Chinese beker

01 mei 2018 20:40

Dat Axel Witsel al eens kan uitpakken met een lekkere omhaal heeft hij vandaag nog eens bewezen in de Chinese beker. De Rode Duivel zorgde met een onvervalste retro voor de gelijkmaker in blessuretijd, maar uiteindelijk volgde toch nog een bittere uitschakeling.

De 29-jarige metronoom nam het op tegen Jiangsu Suning en het zag er op een gegeven moment behoorlijk belabberd uit. Alex Teixeira sloeg twee keer toe tegen het team van Witsel, dat pas in de absolute slotfase kon reageren.

Eerst tekende Mi Haolun voor de 1-2 en vervolgens pakte onze krullenbol uit met een heerlijke omhaal voor de 2-2. Nota bene in minuut 93, wat een timing! Penalty's moesten uiteindelijk uitsluitsel brengen en daarin trokken Witsel en co aan het kortste eind. Maar die goal, zalig! En die deed denken aan zijn treffer tegen Gibraltar.

"Wat een zotte match! Na een ongelooflijke comeback in de slotminuut van een 0-2 achterstand waren er maar liefst 15 penalty's nodig om ons uit de beker te knikkeren. Dit is niet de beste periode voor ons team, maar we zullen altijd blijven knokken tot de slotseconde", klinkt het bij de strijdlustige Duivel van Tianjin Quanjian.  

Glenn Bogaert

Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.