Verstraete begrijpt het niet: "Gefrustreerd en gedegouteerd"

04 mei 2018 23:49

AA Gent legde tegen Charleroi een zielloze prestatie op de mat en ging de boot in met 0-1. Birger Verstraete vertaalde het gevoel dat nu in de Gentse kleedkamer hangt.

Een duidelijke reden of schuldige aanduiden voor het verlies, was onmogelijk. "Er liep zoveel fout, we moeten niet beginnen zeveren dat het aan de corners of aan dit of dat ligt. Iedereen moet zwijgen en zich voor de spiegel afvragen: 'hoe zit het, kameraad, gaan we er nog iets aan doen, of gaan we het laten lopen?'"

"Iedereen is verantwoordelijk voor wat we vandaag op dat veld hebben laten zien. Ik ben gefrustreerd, gedegouteerd en teleurgesteld", ging de middenvelder verder. Hij spaarde ook de zelfkritiek niet. "Het was mijn slechtste helft sinds ik in de ploeg sta, die eerste."

Je ziet jongens écht onder de grond zakken -Birger Verstaete

Hij voelde ook het gebrek aan vertrouwen: "We hebben een groep met zóveel kwaliteiten, maar nu het tegenzit, zie je jongens écht onder  de grond zakken." Het doet afbreuk aan de mooie remonte die Gent al maakte dit seizoen. "Als je ziet van hoever we komen, wat hebben we dan te verliezen?"

"Er zit niemand in de kleedkamer die geen goesting heeft, op training gaat iedereen ervoor. Maar je ziet bij ons dat er niet veel opstaan als het slecht gaat." Voor Europees voetbal ziet het er niet goed uit. "Je voelt het zo uit je handen glippen. Je moet nog naar Genk en thuis tegen Anderlecht. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen. Je kan geen drie matchen meer op deze manier spelen."

Sander De Graeve

Charleroi \\ KAA Gent \\ KVK Westhoek
 
 
Reacties.