? Juventus mag de champagne alvast koud zetten na nieuwe comeback, Mertens en co met het mes op de keel

05 mei 2018 23:16

Juventus heeft zich niet uiteindelijk niet verslikt in Bologna. 'De Oude Dame' liet zich in eerste instantie verrassen maar rekende na de rust af met de Italiaanse middenmotor. Zondag kan Juve, afhankelijk van het resultaat van Napoli, de Scudetto op zak steken.

Het was het icoon zelf die ervoor zorgde dat de leider in de Serie A bij de rust tegen een achterstand aankeek. Nagi intercepteerde een ongelukkige pass van 'Gigi' Buffon en Rugani moest aan de noodrem trekken: penalty. Verdi zette de elfmeter feilloos om. 

Na de rust speelde de thuisploeg een versnelling hoger en dat wierp al snel zijn vruchten af. De Maio (ex-Anderlecht) hielp Juventus een handje en devieerde een voorzet van Cuadrado in eigen doel: 1-1. 

Na geblunder in de defensie, en een klein duwtje, bracht Khedira de thuisploeg op voorsprong. Dybala zorgde voor de gerustellende 3-1, twintig minuten voor affluiten. 

Fans, spelers en bestuur van de Italiaanse hoofdstedelingen zullen ongetwijfeld zondag de wedstrijd tussen Torino en Napoli nauwlettend in de gaten houden. Bij puntenverlies van Mertens en co is Juventus voor de zevende keer op rij kampioen van Italië. 

{INSERT_MATCHES_TOMORROW}

{INSERT_RANKING}

Clint Vens

Serie A \\ Juventus \\ Bologna
 
 
Reacties.