Topspits Lewandowski maakt veel misbaar bij zijn wissel: "Ik deed het om te tonen dat ik de baas ben"

06 mei 2018 11:40

Bayern München is al kampioen en won gisteren ook van het reeds gedegradeerde 1.FC Köln. Niets speciaals dus, maar trainer Jupp Heynckes durfde het aan om Robert Lewandowski naar de kant te halen. Die was daar zichtbaar niet tevreden mee.

Lewandowski scoorde de tweede goal in de 1-3-winst, maar werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Lewandowski maakte daar veel misbaar over. "Ik weet zelf dat doelpuntenmakers egoïstisch zijn en altijd aan hun moyenne denken. We hebben erover gesproken en hij begreep het", zei Heynckes aan BILD.

"Ik vond het moment van de wissel niet echt grappig, maar ik deed dat omdat ik de baas ben. De trainer bepaalt hier de wissels en de speler moet zich daar bij neerleggen. Ik vond het ook nooit leuk om als spits gewisseld te worden."

Lewandowski is echter nog in de running voor een prestigieuze prijs. "Robert wilde zijn dertigste competitiedoelpunt maken, dus achteraf snap ik zijn reactie wel. Hij wil topscorer van Europa worden. We hebben er al over gesproken en het is vergeten."

Johan Walckiers

Bundesliga \\ Bayern München \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.