Clubicoon Eric Van Meir en supportersinitiatief 'Lierse voor Altijd' slaan handen in elkaar voor fusie: "1 club uit Lier"

07 mei 2018 22:51

Lierse in zijn huidige gedaante zal hoogstwaarschijnlijk ophouden te bestaan, maar de stad Lier moet en zal een plaats behouden in het Belgische voetbal. Eric Van Meir en het supportersinitiatief 'Lierse voor Altijd' maken alvast werk van een fusie met promovendus Lyra.

Eric Van Meir heeft maandag zelf contact opgenomen met 'Lierse voor Altijd'. "Toen ze mij het plan voor een doorstart samen met Lyra uit de doeken deden, heb ik hen gezegd dat ik daar aan wil meewerken. Met mij erbij hebben ze misschien wat meer slagkracht", zegt de voormalige speler en coach aan Sporza.

Wij gaan voor 1 club uit Lier - Eric Van Meir

De hoofdkandidaat is dus Lyra, dat dit seizoen kampioen werd in 1e provinciale. "Lyra staat nu waar Lierse 20 jaar geleden stond: een club waar jongens uit de jeugd kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Het is een ambitieuze club waar wij graag mee in zee willen gaan."

"Wij hebben onze liefde getoond aan Lyra, nu is het aan hen om al dan niet toe te happen. We geven hen daar uiteraard wat tijd voor, want we beseffen dat dit geen evident verzoek is", aldus Van Meir.

 

Goed gesprek met @liersevooraltijd om één club in lier te maken⚽️

Een bericht gedeeld door Eric⚽️?? (@ericvanmeir) op

Yannick Lambrecht

Lierse SK
 
 
Reacties.