De Jupiler Pro League als opstapje: Assistenkoning Mathieu Dossevi moet na degradatie kiezen tussen Franse tweede klasse, terugkeer naar Standard of volledig nieuw avontuur

07 mei 2018 21:40

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Mathieu Dossevi.

Of je van een ‘opstapje’ kan spreken is twijfelachtig, maar Mathieu Dossevi koos wel voor de hoger aangeschreven Ligue 1 en verdient dus zijn plaats in deze reeks.

Je zou het bijna vergeten als je ziet hoe sterk Standard tegenwoordig speelt, maar de voorbije seizoenen grepen de Rouches naast PO1. Dossevi had het na wisselend succes wel gezien op Sclessin en wou terugkeren naar Frankrijk, waar hij ook zijn jeugdjaren doorbracht. Standard leende hem op zijn verzoek voor een seizoen uit aan laagvlieger Metz, mét aankoopoptie.

Op de rechterflank was Dossevi meteen een vaste waarde in Noord-Frankrijk. Met een goal en vooral elf assists in 28 wedstrijden deed hij alles om de ploeg in eerste te houden, maar het was tevergeefs. Afgelopen weekend verloor Metz nog maar eens (lees hier meer) en zo is de degradatie naar de Ligue 2 niet meer te vermijden.

Voorlopig is het koffiedik kijken wat er nu moet gebeuren. Ondanks de aankoopoptie in zijn contract, beseft het bestuur van Metz dat de sterkhouders – waaronder Dossevi – tweede klasse niet zien zitten. Dan zou hij naar Luik terugkeren, maar is er wel nog plaats voor hem? Jongens als Edmilson en Carcela zal hij alleszins niet meer uit de ploeg spelen. Er resteert dan nog de derde optie: een deal vinden met Standard om hem opnieuw uit te lenen of de band definitief te lossen.

Yannick Lambrecht

Ligue 1 \\ Standard \\ Metz
 
 
Reacties.