Advocaat Lierse geeft toelichting bij triest einde van Lierse: "Hadden contract met David Nakhid, maar die is zijn financiële verplichtingen niet nagekomen"

09 mei 2018 20:11

Het is dus definitief over en out voor Lierse SK, we mogen dan ook gewag maken van een nieuwe zwarte bladzijde in het lijvige boek van het Belgisch voetbal. Advocaat David Ryckaert heeft alvast enige toelichting gegeven bij het faillissement van het stamnummer 30.

"Het is game over. De voorbije weken hebben we nog geprobeerd om de overname rond te krijgen. We hadden een contract met David Nakhid, maar die is zijn financiële verplichtingen jammer genoeg niet nagekomen", klinkt het bij Sporza

"Nakhid hield zich niet aan de contractuele verplichtingen en die hadden we nodig om een licentie te kuknnen krijgen. Eergisteren werd duidelijk dat we die niet zullen krijgen. Daarom hebben we nu het faillissement aangevraagd", aldus Ryckaert. 

De spelers en fans hadden nog gehoopt op een afscheid in schoonheid, maar ook dat komt er dus niet. De laatste thuismatch tegen Waasland-Beveren van aanstaande vrijdag gaat niet door omdat de vennootschap achter de traditieclub verdwijnt. De nipte nederlaag op het veld van Moeskroen van gisteren was dus het laatste wapenfeit uit de clubgeschiedenis. 

 

Glenn Bogaert

Lierse SK
 
 
Reacties.