Anderlecht en Markovic willen bij elkaar blijven (maar enkel definitieve aankoop lijkt een reële optie)

09 mei 2018 06:21

Je kan niet zeggen dat het nieuwe beleid bij Anderlecht een briesje door de club doet waaien, eerder een wervelwind. Lazar Markovic, het plan B in het laatste uur van de wintermercato, toonde de laatste weken meer en meer zijn waarde en daar wil paars-wit op springen.

Anderlecht zou Lazar Markovic liefst houden en de Serviër wil zelf ook blijven. "Ik heb al een eerste keer met Devroe gesproken. Na het seizoen volgt een nieuw onderhoud. Lazar is in elk geval gelukkig in Anderlecht", zegt zijn makelaar Milos Malenovic in Het Laatste Nieuws. 

Willen, maar ook kunnen?

Een verlengd verblijf ligt wel bijzonder moeilijk om meerdere redenen. Ten eerste zit er geen aankoopoptie in het huurcontract en aangezien zijn contract bij Liverpool in 2019 afloopt, lijkt ook een nieuwe uitleenbeurt niet aan de orde. 

De resterende optie is dat Anderlecht hem definitief overkoopt. Paars-wit heeft het voordeel dat Liverpool geen toekomst meer in hem ziet, maar de Engelsen willen wel nog een deel van hun geld recupereren. Als je weet dat Markovic in 2014 aankwam op Anfield voor 25 miljoen euro, zal de vraagprijs niet mals zijn.

Premier League \\ Anderlecht \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.