? Barça lijdt spectaculair eerste verlies van het seizoen, maar veel erger: Thomas Vermaelen valt geblesseerd uit

14 mei 2018 09:43

Wat een opdoffer voor de Rode Duivels... Thomas Vermaelen moest na een halfuur geblesseerd naar de kant tijdens Levante-Barcelona en ziet zijn WK mogelijk in rook opgaan. Daarbovenop verloor Barcelona ook nog eens de wedstrijd met 5-4.

UPDATE 14 mei: de blessure van Vermaelen zou al bij al meevallen. Zijn hamstringblessure zal hem vermoedelijk 'amper' drie weken aan de kant houden.

Barcelona speelde onder andere zonder Messi en zal het seizoen niet ongeslagen afsluiten. De Blaugrana liet zich compleet verrassen door Levante en stond op een bepaald moment zelfs achter met 5-1! Een hattrick van Coutinho en een penalty van Suarez maakten het nog spannend, maar het eerste verlies was een feit. 

Vermaelen out

De blessure van Thomas Vermaelen was echter de grootste domper (voor ons als Belgen dan). In de 28ste minuut maakte hij een verkeerde beweging tijdens een sprintduel en een wissel was meteen nodig. De club heeft intussen meegedeeld dat het om een hamstringblessure in zijn rechterbeen gaat. 

Voor Roberto Martinez is dat bijzonder slecht nieuws. Hij maakt binnen acht dagen zijn selectie bekend en weet dus nog niet zeker of de fragiele Vermaelen speelklaar zal zijn voor het WK.

Yannick Lambrecht

La Liga \\ Barcelona \\ Levante
 
 
Reacties.