Van Meir maakt duidelijk waarom hij zich achter K. Lyra-Lierse SK schaart: "Wij hadden er 14, het huidige Lierse slechts vijf en geen enkele die echt doorstroomde"

15 mei 2018 16:18

K. Lyra-Lierse SK heeft gisterenavond zijn plannen bekendgemaakt voor de nieuwe club. Het budget en de spelersgroep zijn klaar voor volgend seizoen in derde amateur... Eric Van Meir schaarde zich ook achter het project, met één goeie reden in het achterhoofd.

Van Meir wou wel eerst iets duidelijk maken. "Ik zit hier niet met revanche gevoelens naar Maged Samy of het huidige bestuur toe. Ik vind het ongelooflijk verschrikkelijk dat die mooie traditieclub officieel failliet is verklaard. Ik ben er van overtuigd dat dit verhaal het beste is om één sterke club in lier te maken voor beide supportersgroepen. Ik heb ook van mijn kant absoluut geen intentie om een functie  in de nieuwe samenwerking uit te oefenen. Als de nieuwe club mijn eerlijke professionele raad wil kunnen ze die altijd krijgen", zei hij op de vergadering.

Jeudwerking

Voor het Lierse-icoon is er altijd één stokpaardje geweest. "Ik ben begeesterd onder meer omwille van de garanties voor de jeugd. De jeugdwerking is altijd een van de bepalende succesfactoren van Lierse geweest. In de kern van de kampioenenploeg kwamen 14 van de 24 spelers uit de jeugdopleiding van Lierse. Ik noem ze op:  Van Kerckhoven, Brocken, Huysmans, Peeters, Serneels, Snoeckx, Cavens, Hoefkens, Zefilho, Wilkin, Poorters, Uwuigbe, Somers en Dekeyser…"

"In de A-kern van dit jaar zitten er slechts vijf die ooit in de Lierse-jeugdwerking hebben gespeeld en sinds 2010 is maar één speler meer doorgestroomd: Matz Sels. Dit seizoen alleen al zijn er 150 spelers die andere oorden opzoeken… Lyra-Lierse biedt de garantie dat dit anders zal zijn."

Johan Walckiers

Lierse SK
 
 
Reacties.