De (eerlijke) Gouden Stier: Pro League verbuigt de regels om Harbaoui en Chevalier gelijke kansen te bieden


Foto: © photonews 15 mei 2018 23:20

De strijd om de Gouden Stier zal gelukkig op een zo eerlijk mogelijke manier verlopen. De Pro League heeft dinsdag beslist om de finale van play-off 2 te laten meetellen voor de topschuttersstand, waardoor iedereen evenveel kansen heeft.

De strijd gaat natuurlijk nog tussen Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem) en Teddy Chevalier (KV Kortrijk). Aangezien de laatste wedstrijd van Zulte Waregem tegen Lierse niet meer doorgaat, zou de huidige leider één match minder hebben.

De Pro League heeft als compromis besloten om de finale tegen Lokeren te laten meetellen en zo hebben beide goalgetters 40 wedstrijden gespeeld. Harbaoui leidt voorlopig de tabel met 22 doelpunten, Chevalier achtervolgt met 21 doelpunten. Als outsider is er ook nog Isaac Thelin, die er 19 heeft. 

Gouden Stier

Harbaoui zelf gaf de voorbije weken aan niet al te hard bezig te zijn met de topschutterstitel: "Maar nu ik die Gouden Stier draag, wil ik hem natuurlijk wel blijven dragen", klonk het.

Verder wordt het natuurlijk wel hopen dat Thelin geen karrenvracht goals maakt tegen KV Kortrijk - hij kan namelijk de wedstrijd die hij vorige week niet kon spelen tegen Lierse niet meer inhalen met een finale van play-off 2.

Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.