Vaesen, manager van Casteels, reageert op interesse: "Alle voetballende ploegen zoeken een doelman als Koen"

16 mei 2018 10:59

'Koen Casteels staat in de belangstelling van Arsenal'... Een gerucht dat gisteren in Engeland werd uitgebracht. Daar wou zijn manager, Nico Vaesen, wel op reageren: "Het is logisch, maar vooralsnog niet aan de orde."

Casteels heeft nog twee belangrijke wedstrijden met Wolfsburg af te werken in een poging de degradatie te vermijden. "Koen focust zich nu op de matchen van morgen en maandag, niet op een transfer", aldus Vaesen. "Daarna zullen we de situatie bekijken."

Wolfsburg kon wel de rechtstreekse degradatie vermijden, maar moet nog twee matchen afwerken tegen Holstein Kiel om in de Bundesliga te kunnen blijven. "De sportief directeur (Klaus Allofs) is intussen ook weg, er gaat veel veranderen bij Wolfsburg volgend seizoen", weet Vaesen.

Beste doelman van Duitsland

De interesse zal inderdaad wel komen. "Er bestaat ook geen twijfel over dat Koen meegaat naar het WK. Hij werd uitgeroepen tot beste doelman van Duitsland. Zijn prestaties zitten in stijgende lijn, dat is wat we beoogden in zijn planning. Hij is goed bezig en dan is het logisch dat andere ploegen belangstelling tonen."

En het gerucht over Arsenal? "Dat is logisch. Arsenal zoekt een voetballende doelman en Koen is dat. Hij is een moderne doelman met goeie voeten. Maar alle grote keepers worden in verband gebracht met een transfer: Oblak, Courtois, Mignolet... Dan vind ik het inderdaad logisch dat Koen ook genoemd wordt", besluit Vaesen.

Bundesliga \\ VfL Wolfsburg
 
 
 
Reacties.