RB Leipzig en succescoach zetten samenwerking stop: "Ik zal mijn tijd bij deze club nooit vergeten"

16 mei 2018 20:14

RB Leipzig moet op zoek naar een nieuwe trainer. Vandaag is er namelijk een einde gekomen aan de samenwerking met de huidige coach Ralph Hasenhüttl. De 50-jarige Oostenrijker was vragende partij om zijn nog lopende contract te laten ontbinden.

De succesvolle Hasenhüttl gidste Leipzig vorig seizoen nog naar een knappe tweede plaats in de Bundesliga mét bijbehorend ticket voor de Champions League. Dit seizoen verliep het echter een stuk minder vlot met aan het einde van de rit 'slechts' een zesde plaats en dus geen nieuwe avontuur op het prestigieuze kampioenenbal. 

In de Europa League strandde de club die dankzij steenrijke hoofdsponsor Red Bull in geen tijd groeide en bloeide in de kwartfinales tegen latere finalist Olympique Marseille.

Geen nieuw contract

Ralph Hasenhüttl zijn contract liep pas af in juni 2019 en de club wilde graag nog een seizoen met hem doorgaan, maar de trainer zelf wilde dat zijn overeenkomst werd opengebroken. Uiteindelijk beslisten beide partijen om de samenwerking te beëindigen. 

Directeur Oliver Mintzlaff van Leizpig geeft enige toelichting. "We zijn Ralph dankbaar voor de open gesprekken die hebben plaatsgevonden. We zijn echter overtuigd van het feit dat een contractverlenging op dit moment niet de goeie stap zou geweest zijn."

Bundesliga \\ RB Leipzig
 
 
 
Reacties.