Stiefvader heeft goeie (?) uitleg waarom Leon Bailey niet op het WK zal te zien zijn

17 mei 2018 17:48

Er was sprake van dat Leon Bailey voor de Engelse nationale ploeg zou kunnen uitkomen. Zijn grootouders zouden immers in Engeland gewoond hebben. In de selectie van Gareth Southgate zat uiteraard geen Bailey. Daar heeft zijn stiefvader en manager een goeie verklaring voor.

Bailey, eigelijk een Jamaicaan, zou naar eigen  (en van zijn entourage) zeggen voor verschillende nationale teams kunnen uitkomen. De Engelse (maar hij kan niet bewijzen dat zijn grootouders in Engeland geboren zijn), de Duitse (omdat hij er speelt) en de Jamaicaanse. Craig Butler, zijn stiefvader, legt uit waarom Bailey, die een sterk seizoen speelde bij Bayer Leverkusen, niet is opgeroepen. 

"Het is niet zo dat hij gepasseerd is", aldus Butler bij Het Nieuwsblad. "De technische staf vroeg mij om informatie over Leon over het feit of hij voor Engeland zou willen uitkomen. Ik heb die nog niet verschaft. Het is dus niet de keuze van Southgate om Bailey thuis te laten. Wij zijn gewoon nog niet klaar om een nationaal elftal te kiezen."

Bundesliga \\ Bayer Leverkusen
 
 
 
Reacties.