? Waanzin! Ierse spits torpedeert keeper met ongeziene karatetrap in het gezicht en krijgt een megaschorsing van 10(!) wedstrijden aangesmeerd

18 mei 2018 23:35

Een verschrikkelijke overtreding heeft het Australische voetbal opgeschrikt. Tijdens de wedstrijd tussen de Newcastle Jets en Melbourne Victory ging de Ierse spits, Roy O'Donovan, wel heel driest in op de doelman van de tegenstander.

Bij een vrije trap voor de Newcastle Jets ging O'Donovan met een gestrekt been vol door op Melbourne Victory-doelman Lawrence Thomas. Hij werd vol in het gezicht geraakt, een afschuwelijke overtreding. 

De Australische disciplinair comité heeft de 32-jarige spits voor zijn actie geschorst voor 10 wedstrijden. Hij claimt dat hij belemmerd was in zijn zicht door een elleboog en niet bewust was van de doelman in het gezicht geraakt te hebben.

Bijna een record

Het is de op een na zwaarste schorsing in het Australische voetbal. Het record staat op de naam van Danny Vukovic. De doelman van Racing Genk werd voor negen maanden geschorst na een slag op de scheidsrechter. 

Clint Vens

Newcastle Jets
 
 
Reacties.