Radja Nainggolan geeft voor het eerst toelichting bij zijn beslissing om te stoppen bij de Rode Duivels: "Het is genoeg geweest"

21 mei 2018 17:20

Luttele ogenblikken nadat Roberto Martinez zijn WK-preselectie had voorgelezen, gaf de gepasseerde Radja Nainggolan er de brui aan. De middenvelder van AS Roma kondigde zijn afscheid als international aan.

Martinez kwam voor de bekendmaking van het nieuws met Nainggolan praten in de Italiaanse hoofdstad. Een gebaar dat Il Ninja apprecieert, maar begrip voor de beslissing van de bondscoach kan hij maar moeilijk opbrengen.

"Een paar dagen geleden zei Martinez dat hij balans en een systeem in zijn ploeg wil. Dus ja, ik weet niet over wat dat ging", opent Nainggolan bij VTM Nieuws. "Ik heb nooit problemen gehad met de spelers. Ik heb nooit problemen gehad met het tactische spel. Dus ik weet niet wat hij daar aan het zoeken was. Maar ik vind dat ik verplicht bij de ploeg zou moeten zitten op basis van mijn kwaliteiten en het spel dat ik gespeeld heb."

"Het is een beetje zoals een zieke"

Voor Nainggolan is het hoofdstuk 'Rode Duivels' nu afgesloten. "Ik heb me nooit kunnen bewijzen en ik ga op dertigjarige leeftijd niet opnieuw beginnen. Het is een beetje zoals een zieke: als die in het ziekenhuis ligt, gaat hij vechten tegen de dood. Maar op een gegeven moment geeft die ook op. Zo is het nu ook bij mij. Het is genoeg geweest."

Serie A \\ AS Roma \\ België \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.