Sonck geeft zijn mening over CL-finale: "Ze hebben veel meer ervaring en dat kan de doorslag geven"

25 mei 2018 16:55

Zaterdag is Kiev het decor voor de langverwachte CL-finale tussen Real Madrid en Liverpool. Twee ploegen met een rijkgevulde geschiedenis en palmares strijden voor de grootste trofee van het Europees voetbal. Dat wordt smullen voor de neutrale voetballiefhebber.

Het zijn namelijk twee ploegen die willen voetballen, vooral dan Liverpool. Dat denkt ook Wesley Sonck: "Liverpool brengt altijd spektakel. Hun spel is aangenaam. Ze spelen altijd aanvallend voetbal en daar ligt hun grootste kwaliteit. In elke wedstrijd krijgen ze kansen en scoren ze. Het is altijd leuk om hen bezig te zien", zegt hij aan Sporza

Dodelijk wapen

Maar Real Madrid heeft natuurlijk ene Cristiano Ronaldo rondlopen: "Het was niet altijd aangenaam om te zien, maar Ronaldo was dit seizoen outstanding in de Champions League en trok hen vaak over de streep. Als hij in de finale twee kansen krijgt, dat zit er zeker eentje binnen. Dat is hun dodelijke wapen."

Real favoriet

Sonck heeft wel een duidelijke favoriet voor de eindzege: "Op defensief vlak schat ik Real toch wat hoger in. Ze hebben veel meer ervaring en dat kan de doorslag geven. Ze zijn het ook gewend om met deze groep finales te spelen en te winnen."

Clint Vens

Appelterre-Eichem
 
 
Reacties.