Louis van Gaal over Nederlandse ex-international: "Als vader zou je wensen dat je dochter met iemand als hem thuiskomt"

26 mei 2018 19:32

Zondag vindt in de Rotterdamse Kuip de Dirk Kuyt Testimonial plaats, een afscheidswedstrijd voor de Nederlandse ex-international en het clubicoon van Feyenoord. Louis van Gaal houdt alvast goede herinneringen over aan Kuyt.

Van Gaal en Kuyt werden in 2014 derde op het WK in Brazilië. "Wat ik me vooral herinner van Kuyt? Dat hij een op en top professional is", haalt van Gaal de loftrompet boven." Belangrijker nog is hoe hij als mens in elkaar steekt. Hij is iemand die als mens mijn schoonzoon zou kunnen zijn. Als vader zou je wensen dat je dochter met iemand als Dirk zou thuiskomen. Het is ook niet voor niets dat ik hem altijd tweede of derde aanvoerder maakte in mijn team."

"Voor het WK in 2014 zag ik hem in eerste instantie ook als aanvoerder van de kleedkamer, en niet direct als speler in het elftal. Dirk kon een grote toevoeging zijn in de kleedkamer, want hij is iemand die mensen kan binden. Ik geloofde in zijn persoonlijkheid en manier van hoe hij voetbal bedreef, daarom heb ik uiteindelijk een plek voor hem ingeruimd."

"Ik geloofde in zijn persoonlijkheid en manier van hoe hij voetbal bedreef"

En toch speelde Kuyt nog een belangrijke rol van betekenis. "Ik heb tijdens een training tegen hem gezegd dat hij als spits niet zo snel een kans zou krijgen en dat hij zich beter kon concentreren op de backpositie. Uiteindelijk heeft hij mij op die manier overtuigd, waarbij het in zijn voordeel was dat we met wingbacks speelden."

"Ik heb vaker spelers op een andere positie laten spelen, alleen was in dit geval het opmerkelijke dat Dirk al een gevestigde speler was en dat hij die wisseling toch heeft geaccepteerd. Hij had bedacht dat hij zich uiteindelijk op die positie in het elftal zou knokken en dat is uiteindelijk ook gebeurd", besluit van Gaal. 

Grote namen

Onder meer Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Edwin van der Sar, Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer en Philipp Cocu zijn zondag aanwezig in de Kuip om mee te voetballen. 

Bart Ver Elst

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord
 
 
Reacties.