Ex-aanvaller van Bayern München gaat in beroep en wil ondanks cocaïneaffaire toch naar het WK

27 mei 2018 10:25

Peru is er binnen enkele weken voor het eerst sinds 36 jaar opnieuw bij op een WK. Maar het Zuid-Amerikaanse land moet het wel zonder aanvaller en aanvoerder Paolo Guerrero zien te rooien. Al wil die al het mogelijke doen om alsnog naar Rusland te gaan.

Guerrero werd na een interland tegen Argentinië betrapt op het gebruik van cocaïne en kreeg een schorsing van een jaar. Daardoor kan hij er niet bij zijn op het WK in Rusland. Zonde, want het is de eerste keer sinds 36 jaar dat het Zuid-Amerikaanse land erbij is op de hoogmis van het voetbal. 

De aanvoerder heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van het TAS voor het Zwitserse Hof van Beroep. Zo wil hij alsnog de Peruviaanse WK-selectie halen. Volgens de aanvaller is hij onschulding en werd zijn positieve test door een geneesmiddel veroorzaakt. 

Van 12 naar 6 en naar 14 maanden

FIFA-voorzitter Gianni Infantino liet eerder al weten dat de schorsing niet teruggebracht kon worden, 'omdat het TAS een onafhankelijk orgaan is'. De beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsing van een jaar terug naar 6 maanden, maar daar ging het Wereldantidopingagentschap WADA tegenin, waardoor de straf tot 14 maanden werd verhoogd. 

Bart Ver Elst

Peru
 
 
Reacties.