Het verdwijnen van Lierse doet ook ex-doelman die later furore maakte in Brugge veel pijn: "Jammer dat zo'n brok voetbalgeschiedenis verloren gaat"

28 mei 2018 15:12

Als u de naam Dany Verlinden hoort, denkt u natuurlijk onwillekeurig aan Club Brugge. De intussen 54-jarige ex-doelman beleefde zijn hoogdagen in Jan Breydel, maar stond ook nog tussen de palen bij Lierse SK.

Dat die mooie traditieclub verdwijnt, vindt Verlinden dan ook een pijnlijke en spijtige zaak: "Toen ik 12 jaar oud was, kon ik kiezen tussen Anderlecht en Lierse. Ik heb voor die laatste club gekozen omdat het dichtbij was en Lierse een enorme uitstraling had. Ik verliet de club in 1988 en de jaren daarvoor was er al een zekere instabiliteit", vertelt Verlinden in Krant van West-Vlaanderen

Te groot gezien

"De lonen werden wel eens te laat betaald. Volgens mij zijn de problemen toen gestart en is dat altijd maar blijven aanmodderen. Ze hadden het geluk dat Wadi Degla in de club wou investeren. Ook zij maakten echter weer de fout om het te groot te zien", aldus het voormalige sluitstuk van de Pallieters.  

"Dan gebeurt uiteindelijk toch het onvermijdelijke. Lierse was vroeger dé opleidingsploeg. Jan Ceulemans, Erwin Vandenbergh, Gert Verheyen… Allen braken ze er definitief door. Het is jammer dat zo’n brok voetbalgeschiedenis verloren gaat."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Lierse SK
 
 
Reacties.