Rode Duivels zijn gewaarschuwd: WK-tegenstander Tunesië houdt Portugal in bedwang

28 mei 2018 22:50

De Rode Duivels mogen dan wel in een haalbare groep zitten op het WK in Rusland, toch zijn bondscoach Roberto Martinez en co bij deze gewaarschuwd. WK-tegenstander Tunesië sleepte een punt uit de brand op verplaatsing bij Portugal.

In het idyllische stadion van FC Braga speelde Portugal maandagavond gastheer voor Tunesië. De Portugezen traden aan zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, die de Champions League-finale van zaterdag nog in de benen had.

Halverwege de eerste helft kopte André Silva op voorzet van Ricardo Quaresma de thuisploeg op voorsprong. Niet veel later stond de verdiende 2-0 op het scorebord. Joao Mario was de doelpuntenmaker van dienst. Het kalf leek toen al verdronken voor Tunesië, maar de bezoekers kwamen nog voor de rust via Anice Badri terug tot 2-1.

Toch nog de gelijkmaker

In de tweede helft domineerde Portugal, maar toch scoorde Tunesië de gelijkmaker via Fakhreddine Ben Youssef. Portugal kon niet meer scoren, waardoor het 2-2 bleef.

België treft Tunesië in de tweede groepswedstrijd van het WK op 23 juni om 14.00 uur.