Frappante ontboezeming uit familiekring Vanhaezebrouck: "Had hij op voorhand geweten dat er zo'n moeilijke overname zou komen, weet ik niet of hij getekend zou hebben"

30 mei 2018 13:50

Dat Hein Vanhaezebrouck zich zijn eerste seizoen bij Anderlecht wellicht anders had voorgesteld, is nog eufemistisch uitgedrukt. De 54-jarige topcoach was de kapitein op een schip dat de woeste baren moest trotseren. Wat als hij dat op voorhand had geweten?

Een mens heeft natuurlijk geen glazen bol - zelfs Hein niet - en dus viel zo'n bewogen scenario natuurlijk totaal niet te voorspellen. "Had hij op voorhand geweten dat er zo’n moeilijke overname zou komen, dan weet ik niet of hij getekend zou hebben", zegt Ruth Vanhaezebrouck, de zus van, in Sport/Voetbalmagazine van deze week. 

Verzwakt in plaats van versterkt

Broer Henk vult aan: "Het punt was ook dat de overnemer was op dat moment eigenaar van een andere Belgische club niet mocht niet investeren, waardoor je verzwakt in plaats van versterkt uit de wintertransferperiode kwam. En hoeveel tijd is er niet geweest tussen de bekendmaking dat de club zou overgenomen worden en de eigenlijke overname?"

Geen ideale werkomstandigheden: "Maandenlang was er onzekerheid in alle geledingen van de club. Mensen vreesden voor hun job, maar moesten toch blijven presteren. Het is goed geweest dat Marc Coucke in de eindfase van de competitie gezegd heeft dat Hein mag blijven. Want na verloop van tijd gaan al die geruchten een eigen leven leiden en als spelers geloven dat er volgend seizoen een andere coach zal komen, is dat niet bevorderlijk voor de prestaties."

Glenn Bogaert

Anderlecht
 
 
Reacties.