Strijd om nog altijd gretige krijger Buffel kan losbarsten: "Als ik van die club ben dan bel ik direct naar Thomas!" en "Dat zou mooie afsluiter van carrière zijn"

30 mei 2018 17:57

Thomas Buffel krijgt geen nieuw contract bij KRC Genk en dus is het de vraag waar de 37-jarige flankspeler, die nog altijd gretig en gemotiveerd is, straks gaat uitkomen. Misschien is Cercle Brugge wel een mogelijkheid, de club waar het voor de ex-Rode Duivel allemaal (serieus) begon.

Een stelling die we graag voorlegden aan ex-ploegmaat bij groen-zwart Frederik Boi. Was die in feite verbaasd over het nieuws rond Buffel? "Toch wel een beetje, ja. Ik heb zelf ook nog met Thomas samengespeeld en ik vind dat hij in de kleedkamer altijd van goudwaarde is. Je moet het natuurlijk niet enkel voor dat aspect doen, zijn kwaliteiten en prestaties zijn ook nog altijd dik in orde", aldus Boi bij Voetbalkrant.  

"Ik vind het verschrikkelijk jammer voor hem want ik denk dat Thomas er echt wel op gehoopt had." En nu? Zijn oude liefde Cercle, zou dat geen mooi huwelijk kunnen zijn? "Zeker weten! De vorige keer dat hij vertrokken is, hadden de mensen zo een beetje het gevoel van... Ik ga nu niet zeggen een tegenvallende transfer, maar er waren toch veel mensen die meer verwacht hadden van hem."

Kritische fans

Onterecht vindt de 36-jarige Boi dat: "Thomas had namelijk duidelijk aangegeven dat opnieuw op niveau geraken zijn enige doel was bij Cercle. Hij had namelijk zware knieblessures achter de rug en had dus bijna een jaar niet gespeeld. Iedereen wist dat en toch... Mensen vergeten blijkbaar snel en zijn heel kritisch", zegt de voormalige brommer op de rechterflank van de Vereniging

"Toen hij bij Cercle vertrok, weet ik dat hij wel een paar keer zei van: 'Allez jong, veel krediet heb ik hier toch niet.' Misschien dat een terugkeer naar Cercle Brugge voor hem een mooie afsluiter zou zijn. Ik moet zeggen dat mijn eerste reactie meteen was van: als ik Cercle ben, dan bel ik direct naar Thomas." Benieuwd of ze het in het groen-zwarte gedeelte van Jan Breydel ook lezen.

Acht u dit scenario mogelijk? Of ziet u Thomas Buffel elders opduiken? Laat het ons gerust weten in de reacties!

Glenn Bogaert

KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ Knokke
 
 
Reacties.